Lesmateriaal

Lesmateriaal

Bestaand en eigen lesmateriaal op 24boost

Het lesmateriaal binnen 24boost is verwerkt in zogenaamde leereenheden die op verschillende manieren worden aangeboden. Zo kan het zijn dat een leereenheid bestaat uit enkel opdrachten, enkel theorie of een combinatie van beide.

De inhoud van een leereenheid wordt bepaald door de aanbieder van het lesmateriaal. Dit kan een uitgever zijn, maar ook een school die haar eigen lesmateriaal wil afspelen op 24boost.

Binnen 24boost is het mogelijk om het lesmateriaal aan te vullen door middel van bronnen en opdrachten. Bronnen zijn bijvoorbeeld documenten, filmpjes, afbeeldingen of linkjes naar externe websites. Maar bronnen kunnen evengoed invulformulieren of lesvoorbereidingen bevatten.

Per leereenheid is het daarnaast mogelijk om eigen opdrachten toe te voegen aan het lesmateriaal. Het betreft dan opdrachten die niet in de methode of reader zijn opgenomen.

Elke leereenheid bevat een inhoudsopgave en een voorleesfunctie. Binnen een leereenheid is het daarnaast mogelijk om notities aan te maken en kunnen studenten een persoonlijke samenvatting samenstellen en uitprinten. (Tekst loopt door onder afbeelding)

chrome_2017-04-03_14-42-18

Studieplan

Het studieplan is in 24boost de benaming voor het lesprogramma, curriculum of leerplan (iedere instelling heeft hier zo zijn eigen term voor) dat voor een opleiding per cohort en leerjaar wordt vastgesteld.

In het studieplan is de periodeverdeling met start- en einddatum opgenomen (meestal 4 of 6 periodes per schooljaar) en zijn de vakken gedefinieerd die per periode of over periodes heen worden gegeven. Tenslotte is aangegeven welk lesmateriaal / welke leereenheden binnen de verschillende vakken zijn opgenomen. Vakken kunnen tenslotte worden gegeven door één of meerdere docenten en worden gevolgd door één of meerdere klassen / groepen.

Het studieplan moet voor de start van het schooljaar / lesperiode zijn ingericht. In de loop van het schooljaar kan dit uiteraard altijd nog worden aangepast. Afhankelijk van welke versie van 24boost u werkt, kunt u dit zelf aanpassen of laten aanpassen door de Servicedesk van 24boost.

Eigen lesmateriaal

24boost biedt scholen en bedrijven de mogelijkheid om hun eigen lesmateriaal te gebruiken in de online werk- en leeromgeving. Dit eigen lesmateriaal kan dankzij een ingenieuze import tool snel worden overgezet naar leereenheden op 24boost. Boeken, readers of onderdelen hiervan krijgen daardoor dezelfde functionaliteiten als leereenheden van een uitgever. Als eigenaar van de content bepaalt u niet alleen de inhoud helemaal zelf, maar kunt u er ook voor kiezen om uw lesmateriaal aan te bieden of te delen met andere scholen en bedrijven. Wilt u meer informatie over het gebruik van eigen materiaal op 24boost? Laat het ons weten via onze contactpagina of stuur een bericht naar info@24boost.nl

24boost presentatie

Vul je naam en e-mailadres in dan nemen wij contact met je op.